Hairextensions

Hairextensions

Om meer te weten te komen over hairextensions en voor welke reden deze worden ingezet kan je hier meer lezen. Welke soorten zijn er? Wanneer zijn ze wel en niet aan te raden? Hoe worden deze bevestigd?

Er zijn heel veel mensen die niet de haartype of het -volume hebben dat ze zouden willen. Bij Maison N°3 horen we veel (voornamelijk) vrouwen met klachten over te dun of futloos haar. Het kan zijn dat het haar dun is doordat de hoofdhuid weinig haren bevat of omdat de haren zelf simpelweg dun zijn. Tegenwoordig krijgen veel mensen door de jaren heen te maken met een flinke vermindering van het haar. 

Op het moment dat de hoofdhuid nog flinke aantallen haren bevat kunnen via extensions extra haren aan de natuurlijke haren worden bevestigd. Hierdoor wordt de haardos dikker gemaakt. Het is dus noodzakelijk dat er nog genoeg haar op het hoofd zit omdat de extensions hieraan worden vastgemaakt. Bij weinig tot geen haar is het dus niet mogelijk. Als extensions niet mogelijk zijn kan er worden gekozen voor gehele of gedeeltelijke haarwerken. Naast het dikker maken van het haar wordt er tegenwoordig ook vaak gekozen voor hairextensions door vrouwen om hun haar langer te maken. 

De kapster meet meestal de haarwerken aan en kijkt naar de natuurlijke haarkleur. Het toevoegen van de extensions wordt dus meestal ook door een expert gedaan. Om de extensions zo natuurlijk en mooi mogelijk in te zetten kan je dus het beste een bezoekje aan de kapper brengen. 

Hairextensions

Wanneer hairextensions?

Er kunnen zoals eerder genoemd meerdere redenen zijn voor het toevoegen van extensions in de haren. Hieronder zijn verschillende redenen voor je opgenoemd.

  • Het haar langer maken
  • Het haar voller en dikker maken
  • Om het haar te kleuren zonder chemische producten in je natuurlijke haar te gebruiken
  • Het haar meer structuur te geven zonder chemische bijwerkingen
  • Kale plekken of bijvoorbeeld littekens hiermee te verbergen

Zoals in het begin benoemd moet er genoeg haar zijn op het hoofd om de extensions aan te bevestigen. Wanneer je heel erg broos haar hebt of het breekt snel af is het helaas ook niet mogelijk om extensions toe te voegen. Deze zijn dan te zwaar en hierdoor zal het natuurlijke haar nog sneller afbreken. 

Hairextensions

Het aanbrengen

Het is belangrijk om met je kapper te bespreken over wat het doel is wat je wilt bereiken. Geef je wensen door en de kapper zal goed weten hoe en wat. Daarnaast kan de kapper direct beoordelen of de kwaliteit van het natuurlijke haar voldoende is om de hairextensions hieraan te bevestigen. Er kan dan ook worden gekozen om eerst een paar kleine plukjes toe te voegen om het resultaat te laten zien. 

Vervolgens wordt er met de kapper bepaald hoeveel haar er moet/kan worden toegevoegd. Er zal dan ook worden gekeken naar de kleur, het materiaal en de structuur. Hierna zal worden beoordeeld wat het beste bij jou past. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn zal er gekeken worden naar de extensions op voorraad of wordt er een bestelling geplaatst. Daarna zal er een afspraak worden gemaakt voor het inzetten van jouw hairextensions.

  • De extensions worden aangebracht op droog en schoon haar. Er wordt vanaf de onderkant aan de nekpartij naar boven gewerkt met het inzetten.
  • Er wordt vanaf de onderkant aan de nekpartij naar boven gewerkt met het inzetten.
  • Een extension wordt bevestigd aan een pluk eigen haar die ongeveer de zelfde dikte heeft als de extension. 

Haarsoorten

Extensions zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Er kan een keuze worden gemaakt tussen natuurlijk haar, synthetisch haar of modieuze materialen zoals wol. Daarnaast kan er gekozen worden tussen allerlei verschillende tinten, van ‘normaal’ tot opvallend. Hairextensions zijn ook te koop in verschillende soorten structuren. Hierdoor wordt het natuurlijker omdat er kan gekozen worden voor dezelfde structuur als jouw natuurlijke haarstructuur. Structuren zijn bijvoorbeeld een golf, krul, een vlechtje of een rastakrul.

Bevestigingsmethoden 

Er zijn verschillende technieken om hairextensions te bevestigen. Afhankelijk van de soort wordt er voor een passende techniek gekozen. Nogmaals, het is belangrijk dat dit door een professional wordt gedaan waardoor het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Hierdoor ben je er ook van verzekerd dat de extensions onder normale omstandigheden goed blijven zitten en er niet voortijdig uitvallen. 

Clips

Hierbij worden de extra haren met behulp van zogenoemde clips aan het natuurlijke haar bevestigd. Door een handig persoon zijn de clips zelf te openen en opnieuw aan te spannen. De clips bestaan ook in verschillende kleuren en maten. Het is hierbij dus weer belangrijk om voor de goede kleur clip te kiezen passend bij de haarkleur, zodat deze niet zullen opvallen in het haar. Daarbij moet er ook worden gelet op de zwaarte van de clip zodat deze niet uit het haar zullen vallen. Omdat de clips metaal bevatten moet er goed worden gekeken of de persoon wel goed tegen metaal kan en hier dus bijvoorbeeld geen allergie voor heeft.

Hairfusion-methode

Bij deze methode worden de natuurlijke haren gelijmd/vastgezet in een klein aluminium buisje die ook aan de hairextensions worden bevestigd. Met behulp van een tangetje worden de buisjes dan gesloten zodat alles goed blijft zitten. Door de groei van het eigen haar moeten deze na ongeveer zes weken worden vervangen. 

Hairextensions

Netmethode / fill-in-methode

Deze techniek is heel erg geschikt voor mensen met dun haar. Er wordt gebruik gemaakt van een soort netje waarbij op het vlechtwerk van het netje haren worden aangebracht. Het netje wordt geplaatst op het hoofd en de natuurlijke haren worden doorgetrokken tussen de mazen. Door de combinatie van de natuurlijke haren en de andere haren wordt het effect van een vollere haardos gecreëerd. Door middel van de bovengenoemde methoden, de clips- en hairfusion-methode kan het netje worden bevestigd aan het eigen haar. Na zes tot acht weken zal het netje door het groeien van het haar steeds verder van het hoofd afstaan. Na deze periode zal het netje dus opnieuw moeten worden bevestigd. 

Micropointbevestiging / dermalace band

Aan het de haarextensions is een katoenen rand met lusjes bevestigd. Het eigen haar wordt hier door de lusjes geweven en geknoopt. In verband met de groei van het natuurlijke haar zal ook deze bevestiging van het haar na ongeveer zes weken moeten worden herhaald. Deze techniek is ideaal voor mensen met weinig eigen haar. 

Hairextensions

Onderhoud en verzorging

Na het aanbrengen van de extensions zal het haar in de juist coupe worden geknipt en geföhnd. Wanneer er echt haar wordt toegevoegd aan de natuurlijke haren kan dit worden geverfd en bijvoorbeeld gekruld. Op het moment dat er wordt gekozen voor synthetisch haar zijn er achteraf minder toepassingen mogelijk. Synthetisch haar kan worden gekruld maar zodra het nat wordt zal de krul verdwijnen. Daarbij komt dat synthetisch haar zal veranderen bij het gebruik van warmtetools zoals een krul- of stijltang. 

De manier van het reinigen van het haar veranderd niet. Je kunt gewoon een normale shampoo en conditioner gebruiken. Daarnaast is het wel belangrijk dat als er wordt gekozen voor clips is het belangrijk op te passen met het kammen en borstelen van het haar. Je wilt niet dat de tandjes van je borstel of kam in de clipjes blijven hangen. 

Voor het maken van een afspraak belt u naar 076- 78 58 870, of klik hier en reserveer direct online.

RESERVEER NU