Balayage

Balayage

Tegenwoordig is balayage een van de meest aangevraagde looks bij de kapper. Bij Maison staat de kwaliteit van het haar op nummer 1. Je kan nog zo een mooie haarkleur hebben, op het moment dat het haar beschadigd is zal de kleur niet zo reflecteren zoals het bij gezond haar zal doen. Daarnaast zal er bij beschadigd haar veel van het gekleurde haar moeten worden afgeknipt. Voor meer uitleg over balayage en de verzorging hiervan kun je verder lezen. 

Wat is balayage?

Balayage is een bepaalde manier voor het verven van het haar. De verf wordt met een kwast zorgvuldig aangebracht. Het kan in allerlei verschillende kleurtinten worden aangebracht. Zo kan er gekozen worden om lichtere accenten, een warme caramel- of juist een koelere teint, toe te voegen in donker haar in te zetten. Hetzelfde geldt voor lichtere balayages, om een blondere look, of meer lichtere accenten in blond haar te creëren. Het is een low maintenance hairstyle, het hoeft niet vaak bijgehouden te worden. Er kan zelfs voor gekozen worden om het helemaal uit het haar te laten groeien. Deze manier van verven is dus erg goed omdat het de kwaliteit van het haar niet aantast omdat het iedere keer opnieuw moet worden geverfd. 

Balayage

Specialiteit Isa 

Balayage is een van de specialiteiten van Isa, eigenaresse van Maison. Isa zorgt ervoor dat deze op een natuurlijke en speelse manier wordt ingezet. Hierdoor wordt er een natuurlijke look gecreëerd en krijgt het haar een prachtige glow. Daarnaast zorgt Isa ervoor dat er meer dan alleen het haar mooier wordt van de balayage. Balayage kan namelijk op een face framing manier worden ingezet. Door het vinden van een bij jouw huidskleur passende teint kan een balayage jouw gezicht contouren.  

Verschil balayage en highlights

Het verschil tussen balayage en highlights is de manier van het aanbrengen van de verf. Bij balayage wordt de verf zonder folies aangebracht en bij highlights wordt het met folies aangebracht. De sterkte van het ontkleuren verschilt hier ook, bij een balayage wordt het haar minder ontkleurt. Tot slot worden highlights vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl een balayage begint vanaf minimaal 5 cm vanaf de aanzet. Hierdoor is er ook geen uitgroei van de kleur zichtbaar. 

Er is een tussenweg, namelijk foilayage. Dit is een techniek welke balayage en highlights combineert. Op deze manier wordt het haar bovenop wel prachtig opgelicht maar worden de folies net zoals bij een balayage op een speelse manier in het haar gezet. Dit wordt gedaan om zo te zorgen voor een natuurlijk effect dat net zoals bij een balayage minder vaak bijgekleurd hoeft te worden vergeleken bij highlights.

Onderhouden  

Om je haren na de balayage zo goed mogelijk te verzorgen worden er bij Maison verschillende producten aangeboden. De lijn van Davines, Heart of Glass zorgt ervoor dat uw haren de glow behouden. Deze lijn bestaan uit een shampoo, conditioner, intense treatment en een sheer glaze.

De shampoo en conditioner zorgen ervoor dat de kleur wordt behouden en dat het haar goed verzorgd wordt en de kwaliteit van het haar zicht behoudt. Door de conditioner wordt het haar verzorgder, meer gehydrateerd en is het gemakkelijker doorkambaar. De intense treatment zorgt voor een glanzender, stralender en rustiger uitstralen van het haar. Daarnaast worden de haarvezels versterkt en herstelt het wat helpt breken te voorkomen. Tot slot is de sheer glaze de laatste stap van de verzorgingsroutine, wat de haarzakjes beschermt tegen uitdrogen. Het gebruik van de sheer glaze resulteert in gezonde haarzakjes, een heldere haarkleur en een gezondere look na elke wasbeurt. Daarnaast biedt de sheer glaze ook bescherming tegen UV licht en zal uw haar niet beschadigen door de zon.

Voor een afspraak bel 076- 78 58 870, of klik hier en reserveer direct online.

RESERVEER NU