Highlights

Highlights

Tegenwoordig willen mensen steeds vaker hun haren kleuren. Highlights worden veel aangevraagd, je haar ziet er weer even wat beter, voller, en verzorgder uit. Bij Maison staat de kwaliteit van het haar op nummer 1. Voor meer uitleg over highlights en de verzorging hiervan kun je verder lezen. 

Wat zijn highlights?

Highlights zijn verschillende streepjes verf in het haar, welke lichter zijn dan de eigen haarkleur. De lichtere plukjes moeten ervoor zorgen dat het haar een frisse, sunkissed look krijgt. De highlights kunnen zo licht gemaakt worden als dat je zelf wilt. Wel is de standaard eigenlijk dat er wordt gekozen voor twee of drie teinten lichter dan de eigen haarkleur. Hierdoor wordt er namelijk een diepgang in het haar gecreëerd. 

Specialiteit Isa 

Highlights is een van de specialiteiten van Isa, eigenaresse van Maison. Isa zorgt ervoor dat deze op een natuurlijke en speelse manier wordt ingezet. Hierdoor wordt er een natuurlijke look gecreëerd en krijgt het haar een prachtige glow. Daarnaast zorgt Isa ervoor dat er bij het zetten van de highlights dimensie in het haar wordt gecreëerd. Hierdoor zit er meer beweging in het haar en lijkt het haar veel voller. Er kan voor een subtiele kleur worden gekozen, maar ook voor veel lichtere teinten dan de natuurlijke haarkleur.

Op beide manieren kan het er dan nog steeds heel mooi natuurlijk uit zien. Er kan ook worden gekozen voor babyblights voor een low maintenance effect, maar dat het er door de kleur toch wat levendiger uitziet. Ook kan er worden gekozen voor een combinatie van babylights en highlights. Deze combinatie zorgt voor een sunkissed effect. Het zetten van highlights kan schadelijk voor je haren zijn. Bij Maison wordt er een oplichtende verf gebruikt wat fibreplex bevat. De fibreplex zorgt ervoor dat de zwavelbruggen, die de vorm van je haar bepalen, intact blijven. De fibreplex beschermt de haarkwaliteit en voorkomt haarbreuk, iets wat Isa heel belangrijk vindt. 

Verschil highlights en balayage

Het verschil tussen highlights en bayalage is de manier van het aanbrengen van de verf. Bij highlights wordt de verf met folies aangebracht en bij balayage wordt het zonder folies aangebracht. De sterkte van het ontkleuren verschilt hier ook, bij highlights wordt het haar meer ontkleurt. Tot slot worden highlights vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl een balayage begint vanaf minimaal 5 cm vanaf de aanzet. Hierdoor is er ook geen uitgroei van de kleur zichtbaar. 

Er is een tussenweg, namelijk foilayage. Dit is een techniek welke balayage en highlights combineert. Op deze manier wordt het haar bovenop wel prachtig opgelicht maar worden de folies net zoals bij een balayage op een speelse manier in het haar gezet. Dit wordt gedaan om zo te zorgen voor een natuurlijk effect dat net zoals bij een balayage minder vaak bijgekleurd hoeft te worden vergeleken bij highlights.

Onderhouden  

Om je haren na de highlights zo goed mogelijk te verzorgen worden er bij Maison verschillende producten aangeboden. De lijn van Davines, Heart of Glass zorgt ervoor dat uw haren de glow behouden. Deze producten zijn ook te gebruiken na een balayage. Deze lijn bestaan uit een shampoo, conditioner, intense treatment en een sheer glaze. De shampoo en conditioner zorgen ervoor dat de kleur wordt behouden en dat het haar goed verzorgd wordt en de kwaliteit van het haar zicht behoudt. Daarnaast zorgt de conditioner er voor om het haar te verzorgen, hydrateren en makkelijk doorkambaar te maken. De intense treatment zorgt voor een glanzender, stralender en rustiger uitstralen van het haar. De haarvezels worden versterkt en het herstelt wat helpt het breken te voorkomen.

Tot slot is de sheer glaze de laatste stap van de verzorgingsroutine, wat de haarzakjes beschermt tegen uitdrogen. Het gebruik van de sheer glaze resulteert in gezonde haarzakjes, een heldere haarkleur en een gezondere look na elke wasbeurt. Daarnaast biedt de sheer glaze ook bescherming tegen UV licht en zal uw haar niet beschadigen door de zon.

Voor een afspraak bel 076- 78 58 870, of klik hier en reserveer direct online.

RESERVEER NU